Ingrediencie:
- 120g ovsených vločiek
- 100g strúhaného kokosu
- 2 PL kokosového oleja
- 2 PL medu
- 400g jahôd
- 2 PL medu
- 250ml smotany na šľahanie
- 1PL medu
- 50g bielej čokolády

Postup:
Rozmixujeme ovsené vločky, pridáme strúhaný kokos a zalejeme rozpusteným kokosovým olejom. Pridáme 2 polievkové lyžice medu a vypracujeme lepivé cesto, ktoré dáme na dno zapekacej nádoby. Cesto pečieme 15 minúť na 150°. Jahody nakrájame na štvrtiny, vložíme do hrnca s medom a varíme cca 10 minút. Šťavu z jahôd dáme bokom, uvarené jahody položíme na upečené cesto. Šľahačku vyšľaháme, môžeme ju nechať aj mierne tekutú. K šľahačke pridáme rozpustenú a vychladnutú bielu čokoládu a med. Môžeme použiť aj bezlaktózovú šľahačku, ktorá sa však veľmi ťažko šľahá, preto pridávam aj stužovač šľahačky. Ochutenú šľahačku roztrieme na vychladnuté jahody. Dáme do chladničky aspoň na hodinu a môžeme podávať. Dobrú chuť. 🙂
0 Komentárov