
Ingrediencie:
- 200g polohrubej múky
- 100g pomletých mandlí
- 1 kypriaci prášok
- štipka soli
- 2 vajíčka
- 3 PL kokosového oleja
- 80g trstinového cukru
- šťava z 1/2 citróna
- 200g mrkvy
- 1 banán
- 60ml mlieka
- škorica
- perníkové korenie

Postup:
V miske zmiešame polohrubú múku s pomletými mandľami, kypriacim prášok, štipkou soli a nastrúhanú mrkvu s citrónovou šťavou. K suchej zmesi primiešame škoricu a perníkové korenie. V druhej miske vyšľaháme vajíčka s cukrom, pridáme rozpustený kokosový olej, rozmixovaný banán a mlieko. Všetky ingrediencie zmiešame dokopy a vytvoríme hladké tekutejšie cesto. Nádobu na bábovku vytrieme kokosovým olejom a posypeme múkou, vylejeme cesto a pečieme na 180° približne hodinu, dokým cesto zhnedne. Bábovku necháme vychladnúť, následne vyklopíme a posypeme práškovým cukrom. Bábovku môžeme podávať s orieškovým krémom, jogurtom alebo čokoládovou nátierkou. Dobrú chuť. 🙂

0 Komentárov