Ingrediencie:
Kvások:
- 20g sušeného droždia
- 180ml mlieka
- 2 PL hladkej múky
- 1 PL trstinového cukru
Cesto:
- 200g hladkej špaldovej múky
- 125g polohrubej múky
- štipka soli
- 100g masla
- 50g trstinového cukru
- 1 vajíčko
- 3 PL amaretta
Krém:
- vanilkový puding/zlatý klas
- 250ml smotany na šľahanie
- 250ml mlieka
- 2 vanilkové cukre
- 2 PL medu

Postup:
V zohriatom mlieku rozpustíme sušené droždie, 2 polievkové lyžice hladkej špaldovej múky a 1 polievkovú lyžicu trstinového cukru. Necháme vykysnúť 15 minút na teplom mieste. V miske si zatiaľ zmiešame hladkú múku, polohrubú múku, štipku soli, cukor, vajíčko, amaretto, rozpustené maslo a na koniec pridáme kvások. Spracujeme cesto približne 10 minút, kým sa nezačne odliepať od stien nádoby. Následne cesto necháme vykysnúť 1 hodinu. Cesto vložíme do maslom vymastenej formy, môže tvarovať buchtičky alebo dať cesto v celku a rozdeliť nožom na kocky. Dáme piecť na 180°približne na 30 minút. Do kým cesto nebude do hneda upečené. Krém si pripravíme zmiešaním 100ml mlieka a pudingového prášku. Do hrnca dáme zbytok mlieka, smotanu na šľahanie, cukor, med a začne variť. Následne hneď pridáme vymiešaný pudingový prášok. Uvaríme puding na mierne vyššom stupni 7/9, kým nezhustne. Následne teplým pudingom polejeme dukátové buchtičky a môžeme podávať. Dobrú chuť 🙂
0 Komentárov