
Ingrediencie:
- 2 väčšie zemiaky
- 300g fazuľových strukov
- soľ
- čierne korenie
- 200ml mlieka
- olivový olej
- lyžica jablkového octu
- 1/2 citróna
- kôpor
- vajíčko
Postup:
Uvaríme si fazuľové struky a zemiaky. Uvarené zemiaky rozmixujeme (môžu Vám zostať aj nejaké kúsky zemiakov). Fazuľové struky polejeme trochou olivového oleja, osolíme, okoreníme, pridáme zemiakovú kašu, jablkový ocot, šťavu z citróna, kôpor a mlieko. Varíme kým sa všetky chute nespoja približne 15 minút. Vajíčko si uvaríme vo vriacej vode 10-15 minút.

Focaccia
Ingrediencie:
- 300g špaldovej hladkej múky
- 150ml vody
- 15g čerstvého droždia
Na povrch:
- olivový olej
- soľ
- paprika
- paradajky
- sušené paradajky
- čierne olivy
- provensálske bylinky
- sezam
- výhonky
Postup:
Vo vlažnej vode rozpustíme droždie, pridáme múku a vypracujeme cesto, ktoré dáme na 2 hodiny na teplé miesto vykysnúť. Dno nádoby polejeme olivovým olejom a položíme doň cesto. Cesto posypeme kúskami papriky, paradajkami, sušenými paradajkami, čiernymi olivami a výhonkami. Ingrediencie na povrch si môžete zvoliť podľa svojej chuti. Následne polejeme focacciu olivovým olejom, osolíme, posypeme sezamom a zmesou provensálskych byliniek. Pečieme na 200° približne 30-45 minút, následne stíšime teplotu a ešte chvíľu pečieme, kým cesto na povrchu nebude do zlatista upečené. Dobrú chuť. 🙂
0 Komentárov