Ingrediencie:
- 1/2 maslovej tekvice
- 2 vajíčka
- lyžička soli
- 500g hladkej špaldovej múky
Omáčka
- 120g nivy
- 120ml mlieka
- 80g eidamu
- jarná cibuľka

Postup:
Maslovú tekvicu očistíme od šupky, nakrájame na kocky a dáme variť. Uvarenú tekvicu necháme vychladnúť a spolu s vajíčkami a soľou rozmixujeme. Postupne pridáme múku a vytvoríme nelepivé cesto, z ktorého šúľame valčeky. Jednotlivé valčeky pokrájame a stlačíme vidličkou. Tieto kúsky vložíme do vriacej osolenej vody a po vyplavení na povrch varíme gnocchi ešte ďalších 5-7 minút. V hrnci si rozpustíme podrvenú nivu spolu s mliekom a varíme. K nive pridáme eidam a varíme kým nám omáčka nezhustne. Gnocchi polejeme omáčkou, vrch posypeme nakrájanou jarnou cibuľkou a môžeme podávať.
Dobrú chuť 🙂
0 Komentárov