švédske škoricové koláčiky
Ingrediencie:
- 7g sušeného droždia
- 250ml mlieka
- 120g masla
- štipka soli
- 1/2 ČL muškátového oriešku
- 60g hnedého cukru
- 420g hladkej špaldovej múky
Plnka
- 3 ČL škorice
- 100g masla
- 80g hnedého cukru
Povrch:
- 1 žĺtko

Postup:
Sušené droždie zmiešame s mliekom, pridáme muškátový orech, cukor, múku, štipku soli a rozpustené maslo. Vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť na teplom mieste aspoň 3 hodiny.
Plnka:
Maslo necháme zmäknúť na izbovú teplotu, primiešame cukor a škoricu.
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, natrieme plnkou a zrolujeme na podlhovastý valec. Následne nakrájame na kolieska, ktoré poukladáme na plech s papierom na pečenie. Nakoniec natrieme povrch žĺtkom.
Pečieme na 200° približne 15-20 minút.
Dobrú chuť. 🙂
0 Komentárov