Ingrediencie:
- 1 stredne veľká cukina
- 2 menšie zemiaky
- 1/4 červenej cibule
- 1 strúčik cesnaku
- soľ
- čierne korenie
- sušený cesnak
- provensálske bylinky
- medvedí cesnak (sušený)
- 2 vajcia uvarené na tvrdo
- olivový olej
- šťava z 1/4 citróna
- 200g bryndze
- 250ml smotany na varenie
- 100g eidam
Postup:
V hrnci uvaríme na kocky nakrájané zemiaky. V ďalšom hrnci uvaríme 2 vajíčka na tvrdo. Cukinu nastrúhame na hrubšie pásiky a odstránime z nej všetku vodu. Môžete cukinu strúhať do gázy alebo utierky a následne odstrániť vodu. Pridáme soľ, čierne korenie, bylinky, pretlačený cesnak, sušený cesnak a medvedí sušený cesnak. Zmes premiešame pokvapkáme olivovým olejom a šťavou z citrónu. Pridáme na drobno nakrájanú červenú cibuľu, nakrájané vajíčka na kocky, bryndzu, uvarené zemiaky a zalejeme smotanou na varenie. Celú zmes dáme do nádoby s papierom na pečenie. Necháme 50-70 minút piecť na 180°. Pri posledných 10 minútach pridáme na vrch syr a dopečieme.
Dobrú chuť 🙂
0 Komentárov